Noe av det vanskeligste nå for tiden er å lande på en godt betalt jobb, men det som er enda vanskeligere er å lage en CV som summerer av hele ditt personlige, profesjonelle og akademiske liv. Noen som har skrevet en CV før vet hvor vanskelig det er å overvinne mange forskjellige utfordringer. Dersom du trenger en CV mal så er CVGuru de som har de beste gratis malene.

Fra mangel på arbeidserfaring til manglende kvalifikasjon og sysselsettingsgapene, må man forklare det på en mest mulig presis og positiv måte.

Med enklere ord er det å skrive en CV akkurat som å skrive en bok eller en selvbiografi der du må vise deg fram på en måte som du fremstår som en «helt» for publikum til tross for dine svake punkter og kamper i livet. Når det gjelder å skrive en CV, må du bare huske på en ting om at uansett hva dine svake punkter er, kan du fremdeles gjøre en verdig ansatt. Når du har den slags motivasjon og viljestyrke, kan ingenting hindre deg i å notere en imponerende CV.

CVen din skal ikke være for lang

Har du en lang historie å forklare? Vi forstår helt, men uansett hva det er, regler og regler, spesielt hvis du vil ha oppmerksomheten fra rekruttererne. CVen din skal ikke overstige tre sider, og hvis den overskrider, kan du kutte den ned og gjøre den kort. Faktisk er den ideelle måten å selge deg selv å skrive en CV på 2 sider, og det er alt. Rekrutterere bryr seg ikke om de siste ti årene, hvor du jobbet og hva som var din kamp. Alt de vil vite handler om det nylige arbeidet ditt og nyere kvalifikasjoner, så nevn alt dette og hold det presist.

Formatet og oppsettet

Vi sier alltid at en person aldri skal dømme en bok etter omslaget, men gjett hva? Folk gjør det fortsatt, og de kjøper bøker bare fordi de fremstår som attraktive og mer fancy. Nå gjelder den samme regelen for CVen din. Hvis du ikke organiserer det hvis du ikke velger riktig oppsett, og viktigst av alt hvis du etterlater store blanke, hvite mellomrom uten grunn, vil CV-en din se uryddig ut, og det kommer til å bli en stor avkjøring for rekruttererne . Følg formatet, gi riktig plass mellom linjene og velg en layout som taler for deg og din verdighet som ansatt.

Vi vet at det kan være en ekstremt slitsom jobb å skrive en CV, men til slutt må du gjøre det, og det er ikke noe du kan stikke av fra. Det du imidlertid kan gjøre er at du ikke kan få panikk og bekymre deg mye. Ja, du har lest det riktig! Jo mer du bekymrer deg for CVen din, desto mer vil du rote den. Så ta det med ro, ansett deg som verdig det stillingen eller jobben du søker på og ta deg god tid. CV-skriving er akkurat som å skrive en bok, den trenger tid, og du kan ikke skynde deg!